Reader

Vadonatúj és ősrégi könyvek esszenciája.

Mennyben és pokolban
Sikerkönyvek a túlvilágról

shutterstock_716962249.jpg

Azonnal meghaltam, amikor a hídon szembejövő tizennyolc kerekű monstrum kisodródott, és valósággal széttaposta a Ford Escortot, amelyet vezettem.

Don Piper – állítása szerint – visszatért a halálból, és

 "90 perc a mennyben" címmel megírta túlvilági élményeit. 

A könyv közel egy évig dobogós helyen állt a New York Times bestsellerlistáján.

don_piper_and_his_car.jpg

 Don Pipernek esze ágában sem volt meghalni. 

Háromgyerekes boldog apaként évek óta lelkészként szolgált egy sikeresen működő közösségben. Éppen arra készült, hogy a szomszédos településen egy új gyülekezetet alapít, amikor egy texasi baptista konferenciáról hazafelé tartva  1989. januárjában a végzetes baleset érte. 

shutterstock_414908989.jpg

A helyszínelő orvosok szerint a férfi azonnal életét vesztette, sem lélegzést, sem pulzust nem tapasztaltak nála. Míg élettelen teste a szétroncsolódott autóban feküdt, állítása szerint a mennyben járt. 

shutterstock_579366700.jpg

 A hely szépsége lenyűgözte, az odafent hallott dallamok teljesen magával ragadták 

– ám nem maradhatott ott.

Kilencven perccel az ütközést követően egy lelkészismerőse – aki szintén a konferencián járt – meglátta a szétroncsolódott autót és a mellette álló mentőt, amelyben Piper hallott teste feküdt.

don_piper_s_car_270.jpg

Imádkozni kezdett barátjáért, aki nem sokkal ezután

 a jelenlévők megdöbbenésére csodálatos módon magához tért. 

Emlékezett arra, hogy hol járt, de mennyei látogatásáról csak azután tudott nyilvánosság előtt beszélni, hogy átesett az évekig tartó, fájdalmas gyógyulási időszakon.

ht_don_piper_jef_110802_wmain.jpg
Ennek során Piper hitét komoly próbák érték, ám 
– mint írja – végül megértette, hogy a balesetet és mennyei élményeit

Isten arra akarja felhasználni, hogy reménységet és vigasztalást nyújtson a súlyos betegségbe került vagy szeretteiket gyászoló embereknek.

don_piper_interview.jpg Sokan vágynak a mennybe, ám a pokolra már sokkal kevesebben kíváncsiak – legalábbis testközelből. 

Így volt ezzel Bill Wiese is, ám mégis ott kötött ki – igaz, csak alig egy fél órára.

bill_wiese_1.jpg

Ez a 23 perc is elég borzalmas volt azonban ahhoz, hogy az amúgy

 teljesen hétköznapi életet élő ingatlankereskedő élete merőben megváltozzon,  

és fő célja ezután az legyen, hogy távol tartsa embertársait a „gyötrelem helyétől”.

shutterstock_635560820.jpg

Wiese 1998. november 22-én éjszaka élt át megdöbbentő utazást az alvilágban, amelyről így írt:

Feleségemmel az estét egy közeli ismerősünk otthonában töltöttük. Az este semmiben sem különbözött más estéktől. 11 óra körül tudtunk elindulni hazafelé, és még éjfél előtt ágyba is bújtunk.

Hajnali 3 órakor – egyik pillanatról a másikra – éreztem, hogy szédítő sebességgel és irányíthatatlanul repülök, majd zuhanni kezdek a föld felé.

bill_wiese_3.jpg

Egy cellában értem földet. A falak durva terméskőből, az ajtó masszív vasrudakból állt. Meztelen voltam, és ez csak növelte kiszolgáltatottságérzésemet.

Nem álmodtam – ébren és a tudatomnál voltam ezen a különös helyen. Sejtelmem sem volt róla, hogy mi történt velem, és hogyan, miként jutottam ide, egészen addig a pillanatig, amíg valaki fel nem világosított később az utazás során.

shutterstock_225373456.jpg

Az első, ami feltűnt, a rendkívüli hőség volt. Sokkal melegebb volt annál, mint amit a földi létezők képesek elviselni. Izzó forróságot éreztem és azon gondolkodtam: hogyan tudnék életben maradni, túlélni ezt a rendkívüli hőséget? Úgy éreztem, hogy a testemen a hús bármelyik pillanatban porrá éghet. De nem így történt.

Nem rémálmom volt, hanem maga a valóság. Az eszeveszett hőség miatt minden erő elhagyta a testemet. Bár ekkor még nem tudtam – a pokolba kerültem….

shutterstock_592463375.jpg
 Horrorfilmeket idéző lények, bűz, szomjúság, félelem 

– ezt tapasztalta Wiese a pokolba érve, pedig – mint írja – megérkezésekor még csak az alvilág „előszobájában”, tornácán landolt. Könyve leírja a további utazását és visszatérését. Wiese a pokoljárást követő években gondosan összegyűjtötte a Biblia valamennyi – összesen mintegy százötven – pokollal kapcsolatos állítását. 

shutterstock_306425687.jpg

Könyvében olyan kérdésekre is megpróbál választ adni, mint

Hol található a pokol?

Vannak-e a pokolban gyerekek?

Az emberek testben vagy testen kívül léteznek a pokolban?

90_perc_borito.jpg

23_perc_a_pokolban.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reader.blog.hu/api/trackback/id/tr4513694824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása