Reader

Vadonatúj és ősrégi könyvek esszenciája.

Parancsolj, vezess, uralj!
A Duce-kultusz tovább él Olaszországban

Képtalálat a következőre: „mussolini death”

 A nép olyan, mint egy nagy gyerek: irányításra, segítségre, és ha kell, büntetésre van szüksége.

- Mussolini, 1925

Christopher Duggan brit történész A bódult nemzet című könyve felkavaró látleletet ad a karizmatikus vezérétől elbűvölt Olaszországról... és arról, hogy

 Mussolini öröksége még ma is jelen van Olaszországban... 

Az a sok tízezer ember, aki San Cassianóba látogatott és bejegyzést írt a Mussolini-sírbolt előtt elhelyezett vendégkönyvekben, kivétel nélkül a csodálatát fejezte ki. A bennük megnyilvánuló érzelmek, miként az elődeik által a Duce magántitkárságának írt levelek, gyakran egészen bensőséges hangot ütnek meg.

Kedves Benito, Andrea vagyok. Nekem és Carlo barátomnak sikerült első nekifutásra 53 embert elhozni ide. Ígérem, hogy ezentúl ez mindig így lesz. (2005. április 25.)

Kapcsolódó kép

Hódolat az embernek, akinek olyan nagy része volt családom történetében, és abban, hogy emberre váltam! (2005. május 3.)

Csak a pillanatra várok, amikor egy tiszta szellemi Bajtárs felkel poraiból, magához ragadja a politikai vagdalkozások és korrupt emberek prédájává vált Olaszország gyeplőjét, és diadalra viszi az országot. Örökké élni fogsz a történelemben és azok szívében, akik harcoltak, továbbra is harcolni fognak azért, hogy emléked fennmaradjon időtlen időkig. (2005. június 26.)

Képtalálat a következőre: „mussolini support italy”

Torinotól Predappióig gombóc a torkomban. Sok-sok kilométer, hogy kifejezhessem hódolatomat a mindannyiunk közül a legnagyobbak. Büszkeség, hogy fasiszta lehetek, és szomorúság, hogy nem jöhet a rendszer két évtizedében. Dicsőség Olaszország Ducéjának! (2005. augusztus 22.)

Képtalálat a következőre: „mussolini support today in italy”

Mennyi pozitív és negatív dolgot mondtak már el erről az emberről. Egy biztos: hogy a családja nem gazdagodott meg a pártjából. Ez példa és figyelmeztetés kellene hogy legyen a ma politikusainak. (2005. szeptember 9.)

Ahogy néhány éve megígértem, ma elhoztam hozzád a fiamat is, aki most 20 hónapos… Különös érzés fog el, valahányszor tisztelgek előtted. A mai világban csak egy karizmatikus ember és kiváló harcos adhatná meg nekünk, hogy minket, olaszokat világszerte tiszteljenek, fémjelek. Kérlek, gyere vissza! (2006. január 15.)

Képtalálat a következőre: „mussolini support today in italy”

E fájdalmas választások után, amikor a vörösök visszatértek a hatalomba, eljöttünk leróni tiszteletünket annak az embernek, aki dicsőségét szerzett Olaszországnak. Főhajtás a Ducénak! (2006. április 13.)

Ciao. Mit írhatnék? Én csak egy 14 éves lány vagyok Bresciából, aki egy 150 lelkes falucskában, Cecinában lakik. Csak annyit tudok, hogy nagy dolgokat tettél Olaszországért. A mi szívünkben, valamennyiünk szívében még mindig élsz. (2006. április 23.)

Képtalálat a következőre: „italy neofascist”

Nagy Duce, Olaszországnak szüksége van rád. Minket délen teljesen magunkra hagytak, csak benne volt meg a vágy és az akarat egy olyan Olaszországra, ahol mindenki egyenlő. Mi mindig veled vagyunk, még délről is! (2007. július 23.)

Ha láthatnád, szegény Olaszországunk milyen mélyére süllyedt, visszatérnél, újjászületnél egyikünkben! Most és mindörökké. (2007. szeptember 1.)

Képtalálat a következőre: „italians and mussolini”

Olaszország, amelyet annyira szerettél, elveszítette méltóságát a világ szemében. Jóslatod valóra válik: ‘A történelem majd engem igazol!’ Nyugodj békében! (2011. szeptember 30.)

Szervusz, Benito, visszajöttem… Itt vagyok, hogy tiltakozzam ezek ellen a tolvajok ellen, akik meggyilkolják a mi Olaszországunkat… megint csak annyit mondhatok, a te eszméd volt a legjobb, és nagyon remélem, hogy visszatérhetünk, ha nem is pontosan ahhoz, ami korábban volt, de legalább valami ahhoz közelítőhöz… nekünk egy nagy VEZÉR kell, aki tisztességes és hatékony… LEGYEN DUCÉNK! (2012. április 30.)

Képtalálat a következőre: „mussolini”

Képtalálat a következőre: „mussolini death”

 

Képtalálat a következőre: „bódult nemzet” 

A bejegyzés trackback címe:

https://reader.blog.hu/api/trackback/id/tr7313471649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.11. 16:22:31

Nagy ember volt Mussolini, ez tény. Csak sajnos idővel elvesztette a realitásérzékét.

Szalay Miklós 2017.12.11. 16:42:49

Apropó, tessék egy alapos kis összefoglaló demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól:

egyvilag.hu/temakep/076.shtml

Meg itt ez a másik a bal- és jobboldalról, a szélsőségekről:

egyvilag.hu/temakep/073.shtml
süti beállítások módosítása