Reader

Vadonatúj és ősrégi könyvek esszenciája.

Embervadász nanobotok
Michael Crichton: Préda

nanobots-lead.png Amióta Jack felesége a Xymos Technology nevű cégnél dolgozik, egyre furcsábban viselkedik. 

Julia feszült, zárkózott, és időnként napokra is eltűnik a vállalat nevadai sivatagban lévő központjában. A férfi úgy dönt, hogy személyesen jár utána a dolognak. A helyszínre érkezve viszont olyan tudományos anomáliára bukkan, amelynek félelmetes önfejlődése beláthatatlan következményekkel járhat az emberiség számára. 

nanobot1.jpg

Borzasztóan olvasmányos, technológiai sci-fi thriller az Androméda törzs és a Gömb szerzőjétől. Az alapos, de még az átlag olvasónak is érthető műszaki leírások pedig egész hihetővé teszik. Michael Crichton láthatóan nagyon utánajárt a témának, ezért a könyv egy

 ismeretterjesztő bevezetés a nanotechnológia világába. 

 

Néhol egy kicsit azért ijesztővé válik, ezért fiatalabb gyerekeknek nem ajánlanám. 

 images.jpg

Milyen lesz, amikor az emberek képesek lesznek nagyon fejlett parányi robotokat (nanobotokat) készíteni?

 

Mi lenne, ha ezek a nanobotok képesek lennének valós időben egymással kommunikálni és a mozgásukat egymással tökéletesen koordinálni?

 

És mi lenne, ha a nanobotoknak ez a raja valami miatt az emberekkel szembefordulna?

 

(A könyv magyar kiadásának a borítója rettenetesen el lett rontva. A borítón szereplő kép nincs semmilyen összefüggésben a regény tartalmával.)

kicsi_01jbd97e.jpg 

y450-293.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://reader.blog.hu/api/trackback/id/tr3613685196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása